ua en ru

В Індії був заснований Рух християнських жінок

В Індії засновали новий Рух християнських жінок, який покликаний звернути увагу громадськості на гідність і цінність жінок, дотримуючись положень Другого Ватиканського собору і документа блаженного Папи Івана Павла II " Mulieris dignitatem".

Головні цілі нового руху - просувати послання про емансипацію жінок, відкрити заново їх найважливіший внесок у життя Церкви і в індійське суспільство, звільнитися від стереотипів підпорядкованості і комплексів неповноцінності в країні, де важкі і часті випадки згвалтувань залишаються безкарними, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

За повідомленням католицького інформаційного агентства Fides, на національній конференції, що пройшла кілька днів тому в Бангалорі, сотні черниць і мирянок різних християнських конфесій заснували рух, покликаний кинути виклик патріархальній ментальності і забезпечити жінкам повноцінні права в суспільстві.

Серед засновників руху - Комісія у справах жінок при єпископської конференції Індії. Керівництво нового руху заявило, що знаходиться в "повній згоді з Папою Римським Франциском", який неодноразово підкреслював важливість і гідність жінок в Церкві і в суспільстві.

Учасники національної конференції в Бангалорі висловили готовність вийти "з зони комфорту, щоб співчувати, сприяти справедливості та захищати гідність жінок, співпрацюючи з іншими громадами " і надаючи голос найбіднішим і найбільш уразливим жінкам.