ua en ru

В Іллічівському порту сподіваються завершити відвантаження вугілля з ПАР за 10-12 днів

В Іллічівському порту сподіваються завершити відвантаження останньої партії вугілля, яка прибула з ПАР 10 січня, за 10-12 днів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Іллічівський морський торговельний порт".

"Перші вагони вирушили до місця призначення 14 січня. Паливо відвантажується партіями по 100 вагонів, що становить 6, 9 тис. тонн. Все, виходячи із загального тоннажу вантажу - 77 тисяч 910 тонн вугілля - іллічівським портовикам знадобиться 10-12 днів для повної відвантаження 1129 вагонів вугілля залізницею", - йдеться в повідомленні.

Керівництво порту прогнозує завершення роботи в перших числах лютого, хоча відвантаження залежить від ритмічності подачі складів.

Загальна кількість вугілля з ПАР, що прийняли термінали Іллічівського порту - 250 тис. т. Вивантаження вугілля з останнього балкера "Rosco Poplar" зайняла майже 6 днів. У середньому в добу оброблялося до 15 тис. т палива. Зазначається, що в перші дні вугілля відвантажувався рівними частинами на ТЕС у Київській та Харківській областях.