ua en ru

У І кварталі 2011 р. виробництво рибної продукції в АР Крим зросло на 56%, - М.Присяжнюк

У І кварталі 2011 р. виробництво товарно-харчової рибної продукції в АР Крим склало 3,88 тис. т риби, що на 56% більше відповідного періоду 2010 р. (2,48 тис. т). Про це під час особистого інспектування рибного господарства в АР Крим повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
"З початку 2011 р. нам вдалося майже вдвічі збільшити виробництво рибної продукції в АР Крим. В основному це консерви рибні - 62% (2,42 т), риба солона, крім оселедців - 22% (882 т) та риба, філе рибне, м'ясо риби без кісток, печінка, ікра молочко риби - 14% (577 тонн) від загальної виробленої товарно-харчової рибної продукції в АР Крим", - зазначив М.Присяжнюк.
За рахунок свого унікального географічного розташування півострів має значний потенціал щодо використання водних живих ресурсів. АР Крим є важливим і традиційним центром рибного господарства України. Унікальність географічного розміщення АР Крим визначає його потенціал використання водних живих ресурсів. Частка вилову кримських підприємств складає близько 70% від усієї виловленої в Україні риби.
АР Крим має довжину берегової лінії біля 1,6 тис. км, що дає можливість розмістити численні прибережні рибні господарства, в тому числі і ті, що могли б використовувати природну кормову базу для ведення виробничої діяльності.
Фонд рибогосподарських водних об'єктів півострова нараховує 15 озер площею 27,8 тис. га, 23 водосховища. Площа прісноводних об'єктів, придатних для використання в аквакультурі, складає 6,2 тис. га. Площа солоноводних - 64,4 тис. га. Все це дозволяє АР Крим відігравати провідну роль в рибній галузі і вносити вагомий внесок (до 70 %) у національне виробництво рибної продукції.