ua en ru

В Хмельницькій обл. припинене нелегальне виробництво пива

Працівники податкової міліції Хмельницької обл. під час спеціальної операції припинили незаконне виробництво та реалізацію солодового пива, повідомляє прес-служба ДПАУ.

Бізнесмени запустити лінію з розливу пива, не сплачуючи до бюджету акцизний збір. Крім того, документації на право відкриття виробництва, походження, якість та безпечність обладнання, санітарно-гігієнічних висновків та посвідчення якості на сировину у підприємців не виявилося.

Вони також зуміли налагодити канал збуту нелегальної торгівлі - першу партію пива у них закупило одне з київських товариств. За попередньою інформацією, у подальшому напій планувалося збувати через торгівельну мережу регіону.

Під час огляду виробничих приміщень податківці вилучили близько 3 тис. л готової продукції, 7,5 тис. л сировини, готової до розливу, печатку підприємства з ознаками фіктивності, печатку закордонного підприємства, іноземну та вітчизняну валюту в еквіваленті 100 тис. грн. Загалом сума вилучених товарно-матеріальних цінностей сягнула 235 тис. грн.