ua en ru

В Херсонську область прибувають росіяни для вивчення стратегічних об'єктів, - ІО

В Херсонську область прибувають громадяни Росії для вивчення стратегічних об'єктів.

В Херсонську область прибувають громадяни Росії для вивчення стратегічних об'єктів. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"В той час, коли увага вищого керівництва, силовиків і всієї країни прикута до подій на сході України, на півдні ситуація також не вселяє оптимізму. У Херсонській області заїжджі "гастролери" з Криму з тільки-но виданими російськими паспортами безперешкодно роз'їжджають по регіону. Відзначені неодноразові випадки їх появи біля українських військових частин і спостереження за стратегічними об'єктами. За нашими даними, особливу увагу кримських "посланців" приділяється військової частини А1604 (аеродром в Чорнобаївці, колишній 320-й окремий вертолітний полк ОдВО), - зазначається у повідомленні.

За даними Тимчука, армійські командири середнього і молодшого ланки проявляють достатню пильність, і періодично організовують затримання зазначених "спостерігачів", передаючи їх правоохоронним органам. "Разом з тим відмічено, що з незрозумілих причин вони дуже швидко опиняються на волі і продовжують свою діяльність", - повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень.