ua en ru

В Херсонській області УПОЗ вилучив амфетаміну на 30 млн грн

Співробітники УБОЗ в Херсонській області перекрили міжнародний канал постачання амфетаміну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

"Вилученого вистачило би для 600 тис. доз психотропної речовини, приблизна вартість такої партії становить близько 30 млн грн", - йдеться в повідомленні.
Так, у серпні 2012 р. оперативники херсонського УБОЗу отримали інформацію про діяльність групи осіб, що збували на території України особливо небезпечні наркотичні засоби та психотропні речовини що поступали з країн Європи та Китаю.

На початку квітня 2013 р. працівники УМВС України в Херсонській області провели масштабну операцію із затримання членів ОЗГ. У містах Севастополі, Києві, Луганську, Одесі, Харкові та Херсоні були одночасно проведені два десятки обшуків з участю 150 працівників міліції. Під час обшуків правоохоронці затримали кілька активних учасників групи.

За місцем проживання організатора незаконного бізнесу, 28-річного мешканця Севастополя, правоохоронці вилучили 25 пакетів із порошком білого кольору загальною вагою близько півкілограма, 50 міжнародних посилок з однієї з країн Європи і навіть Китаю.

Загальна вага вилученого склала понад 100 кг порошкоподібної речовини та 80 л рідких компонентів. Крім того, було накладено арешт на 10 банківських рахунків організатора злочинного бізнесу.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Столична прокуратура почала розслідування проти двох міліціонерів, які підозрюються у наркоторгівлі