ua en ru

В Херсонському порту відновлено будівництво зернового терміналу, - Мінтрансзв'язку

На території Херсонського морського торговельного порту відновлено будівництво сучасного терміналу, розрахованого на одночасне зберігання 24 тис. т зерна, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. Нині генеральний підрядник повернув на будівельний майданчик усіх учасників будівництва і сьогоднішня готовність об'єкту складає 85%. Вартість об'єкту - 31,3 млн грн.

«Будівництво зернового комплексу здійснюється винятково за рахунок власних коштів порту. Новий об'єкт включений до пріоритетних проектів розвитку галузі на 2010 р. і стане першим кроком до реалізації генеральної схеми розвитку порту до 2015 р., яка передбачає освоєння лівого берега Дніпра», - повідомив заступник головного інженера порту Володимир Жильников.

Згодом планується побудувати сучасні термінали, прокласти до них залізничну колію зі станції Цюрупинськ, що дозволить більше, ніж удвічі, наростити обсяги переробки вантажів, створити сотні нових робочих місць, збільшити відрахування до державного і місцевих бюджетів.

До комплексу входитимуть також суднозавантажувальна машина та вузол приймання зерна, що постачатиметься як залізничним, так і автомобільним транспортом. Продуктивність розвантаження залізничних вагонів складає 350 тонн на годину, автомобілів - 300 т. Здати перший комплекс в експлуатацію планується вже у листопаді.