ua en ru

У Херсоні спустили на воду останній танкер з серії загальною вартістю 50 млн дол

На Херсонському суднобудівному заводі 21 червня 2013 р. відбувся урочистий спуск на воду танкера проекту RST27 SVL Unity - третього судна серії танкерів, які підприємство будує на замовлення групи компаній SVL (Мальта). Про це повідомляє прес-служба ХСЗ.

Загальна вартість контракту складає більше 50 млн дол.

"Дострокове виконання даного контракту дозволяє нам розраховувати на подальшу співпрацю з компанією SVL і поява нових замовників", - зазначив генеральний директор ХСЗ Олег Федак.

Судно призначене для морського і змішаного ("річка-море) транспортування сирої нафти та нафтопродуктів, зокрема бензину, без обмеження по температурі спалаху, із забезпеченням перевезення вантажу з підтримкою температури 60 °С. Забезпечується одночасне перевезення двох сортів вантажу.

Контракт на будівництво трьох повнокомплектних танкерів "річка-море" був підписаний між ХСЗ і мальтійської компанією SVL в 2011 році. Головне судно проекту RST27 на заводі було закладено 21 жовтня 2011 р.

ХСЗ входить до складу формованого суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG) групи "Смарт-холдинг", власником якої є бізнесмен Вадим Новинський. Чистий прибуток "Херсонського суднобудівного заводу" в 2012 р. зріс на 0,36% - до 15,08 млн грн