ua en ru

У Херсоні лідирують самовисуванці лідирують в електоральних перевагах виборців, - соцопитування

Лідером виборчих перегонів в Херсонській області залишається "Блок Петра Порошенко", за нього готові віддати свої голоси 27% виборців. Про це свідчать соціологічні дані, оприлюднені громадською організацією "Оперативна соціологія".

Згідно з результатами опитування, друге місце дісталося партії "Батьківщина" з 11,2%, третє місце займає Партія "Сильна Україна" з 8,9%, що набагато вище середнього рейтингу партії по Україні.

Соціологи відзначають, що в Херсоні рейтинг президентської партії нижчий, ніж в інших областях України, що також говорить про невисоку довіру до висунутих від партії кандидатів.

За результатами дослідження, лідерами виборчого процесу по мажоритарних округах у п'яти одномандатних округах Херсонської області є самовисуванці, які не є діючими народними депутатами.

По 182-му виборчому округу явним лідером є самовисуванець Мангер Владислав (20,4%), аграрний бізнесмен, який йде з великим відривом від екс-мера Володимира Сальдо (14,1%) і колишнього губернатора Юрія Одарченка (14,0%).

По 183-му виборчому окрузі лідирує кандидат від "Блоку Петра Порошенко" Андрій Гордєєв (17,4%), наступник нинішнього губернатора Андрія Путілова.

У 184-му виборчому окрузі є два лідери-самовисуванця виборчої гонки. Це Ганна Горкун (18,1%), заступник директора "Дому марочних коньяків "Таврія" і Микола Дмитрук (16,0%), представник від Партії регіонів на виборах в 2012 р.

У 185-му виборчому окрузі лідирує так само кандидат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Хлань (19,1%), до висунення якого у Люстрационного комітету самооборони Майдану (Херсон) були питання у зв'язку з наявністю кримінальних справ щодо ТОВ "Судносервис". Також від "Блоку Петра Порошенко" балотується ще один скандальний бізнесмен Іван Винник, відомий невиконанням зобов'язань по зарплаті перед трудовим колективом газобетонного заводу і відкритим кримінальним провадженням по заборгованості за очолюване ним підприємство.

Соціологи відзначають зв'язок між висуненням даних скандальних кандидатів і низьким рейтингом президентської партії в області.
Лідерство на 186-му виборчому окрузі займає діючий народний депутат Федір Негой (16,3%), який переміг у цьому окрузі в 2012 році.

Польовий етап дослідження проходив з 1 по 5 жовтня 2014 року. Опитування проводилося серед жителів р. Херсона та Херсонської області, яким на момент опитування вже виповнилося 18 років, відповідно до двоступеневої репрезентативною вибіркою із квотним відбором за статтю та віком на другому етапі відбору і заданим кроком. В рамках дослідження було опитано 4115 респондентів. Похибка вибірки не перевищує +/- 3.2%.