ua en ru

У Херсоні розпочато будівництво мостового переходу вартістю 197 млн грн

Голова Херсонської обласної державної адміністарції Микола Костяк 16 червня урочисто заклав "перший камінь" будівництва мостового переходу через залізничні колії у районі вул. Залаегерсег та Бериславського шосе у м. Херсоні. Вартість проекту становить 197 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з проектом, загальна протяжність дорожного полотна становить 2 тис. м, пропускна здатність - 2 тис. одиниць транспорту на годину. Середня швидкість, з якою можна буде рухатися - 60 км/год.

Генпідрядником будівництва виступатиме державна організація "Облавтодор" та одна із субпідрядних організацій "МастБуд". Наразі техніка готує будівельний майданчик, а на наступному тижні розпочнуться основні роботи.

"Головне, що дано початок, роботи ні на день зупинятися не будуть і будівництво хочемо завершити до кінця року", - сказав Костяк, додавши, що кількість автотранспорту населення м. Херсона значно збільшилась і транспортна проблема стала актуальною для всього міста. Миколаївське шосе, яке є єдиною автомобільною магістраллю, що з'єднує Таврійський, Північний та Шуменський житлові райони з центральною частиною міста, працює з перевантаженням.