У Харківський обл. прокуратура вимагає повернути державі землю на 12 млн грн

В Харківський області прокуратура вимагає повернути державі землю на 12 млн грн. Прокуратура Дергачівського району розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

В Харківський області прокуратура вимагає повернути державі землю на 12 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Прокуратура Дергачівського району розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

У 2010 р. посадовці Черкасько-Лозівської селищної ради надали у власність обслуговуючому кооперативу 14,5 га землі. Однак зазначене рішення попередньо не розглядалося земельною комісією сільради та не виносилося на голосування на сесії, що суперечить вимогам законодавства.

У подальшому кооператив отримав державний акт на ділянку. Та у листопаді 2011 р. перепродав землю фізичній особі. Внаслідок неправомірних дій посадовців державі завдано майже 12 млн грн збитків.

Досудове розслідування триває. Окрім того, прокуратура району готує позовну заяву про визнання недійсними рішення про надання землі у власність і держакту та про повернення ділянки державі.