ua en ru

В Харківській обл. чиновники незаконно продали 16 га лісу на суму 18,4 млн грн

В Харківській обл. чиновники незаконно продали землі лісового та природоохоронного призначення площею майже 16 га на загальну суму 18,4 млн грн. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомив старший прокурор відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Олександр Волков, прокуратурою Харківської області розпочато кримінальні провадження щодо службових осіб Вовчанської, Харківської районних державних адміністрацій та управлінь Держземагентства у цих районах, якими у 2012 р. неправомірно вилучено із земель державної власності земельні ділянки лісогосподарського та природоохоронного призначення загальною площею майже 16 га та вартістю 18,4 млн грн.

Як установлено перевірками, вказані службові особи, перевищуючи надані законом повноваження, вчинили дії по вилученню земель у державних установ без їх згоди. У подальшому ці земельні ділянки безоплатно передали у приватну власність окремим громадянам для дачного будівництва та садівництва.

Досудове розслідування триває. Поряд з цим, готуються позови до суду із вимогою про повернення у державну власність незаконно вилучених земель.