ua en ru

У Харкові зареєстровано 67 тис. переселенців із зони АТО

У Харкові зареєстровано 67 652 переселенця з Донбасу. Про це повідомила кореспонденту РБК-Україна заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

"Хтось із них зупиняється в нашому місті на час, багатьом волонтери допомагають їхати далі, в глиб країни, хтось за станом здоров'я потрапляє в харківські лікарні ... З реєстрації ми дійшли до 70 тисяч, а за фактичним перебуванню ...це дуже динамічна цифра", - сказала заступник мера.

За її словами, число переселенців із зони АТО збільшилася у зв'язку з активізацією бойових дій.

Люди приїжджають з простудними захворюваннями і загострення всіх хронічних захворювань. Переселенцям надається необхідна психологічна та медична допомога міською владою та волонтерами.

"До 30 тисяч звернень в наші лікувальні установи. Половина це діти, простудні захворювання... Що стосується стаціонарного лікування - це в першу чергу загострення всіх хронічних захворювань, які є, перш за все, у літніх людей. Є діти з онкологією, є серйозне кількість людей з цукровим діабетом", - зазначила вона.

Нагадаємо, за інформацією спікера АТО Андрія Лисенка, останнім часом потік переселенців з окупованих бойовиками територій в інші регіони України збільшився в 2-3 рази.