ua en ru

У Харкові на пл.Свободи близько 5 тис. людей проводять мітинг, вимагаючи перерахунку голосів на виборах мера міста

У центрі Харкова на площі Свободи близько 5 тисяч людей проводять мітинг, передає кореспондент РБК-Україна.
На площі проводиться збір підписів за перерахунок голосів на виборах мера Харкова.
Мітингуючі ще не вирішили, чи встановлюватимуть на площі намети.
Акція протесту розпочалася сьогодні о 13:00 і буде безстроковою, повідомили організатори.
Перед протестуючими виступив народний депутат від БЮТ Володимир Філенко.
Перебоїв із рухом автотранспорту через мітинг немає, передає кореспондент РБК-Україна.
Нагадаємо, Харківська міська виборча комісія (МВК) 5 листопада ц.р. оприлюднила результати виборів Харківського міського голови, на яких переміг висуванець Партії регіонів Геннадій Кернес.
"Відповідно до протоколу, переміг Геннадій Кернес (Партія регіонів). За нього проголосували 130 тис. 352 виборці. Арсен Аваков (ВО "Батьківщина") на другому місці, у нього 127 тис. 608 голосів. Третю позицію зайняла Алла Александровська (Компартія України) з 79 тис. 639 голосами. У голосуванні взяли участь 444 тис. 282 особи, визнано недійсними 11 тис. 67 бюлетенів. Підстав для визнання виборів Харківського міського голови недійсними немає", - сказав голова Харківською МВК Олександр Дмитренко.

Нагадаємо також, що представники кандидата на посаду мера Харкова Арсена Авакова подали до Харківського апеляційного адміністративного суду апеляцію щодо оскарження рішення Харківського обласного адміністративного суду за позовом Арсена Авакова до міської виборчої комісії.

Позов до Харківської міської виборчої комісії було подано за визнанням протизаконної її бездіяльності в питаннях належної організації виборів міського голови. Представники кандидата на посаду Харківського міського голови А.Авакова вимагали зобов'язати міську виборчу комісію провести повторний підрахунок голосів на виборах мера на 56 дільницях.