ua en ru

У Харкові через неправдиве повідомлення про замінування потяга евакуйовували 600 пасажирів

У Харкові через неправдиве повідомлення про замінування потяга евакуйовували 600 пасажирів, повідомляє прес-служба МВС України.

"До чергової частини Управління МВС України на Південній залізниці 9 січня 2013 р. від оператора "112" Управління МНС України в Харківській області надійшло повідомлення, про замінування потягу.
Після отримання інформації працівники транспортної міліції негайно вжили комплекс організаційних заходів, передбачених спеціальним планом дій при виникненні надзвичайної ситуації. Також, одразу було поінформовано ГУМВС України в Харківській області, Управління СБУ в Харківській області, прокуратуру", - йдеться в повідомленні МВС.

Під час проведення комплексних заходів з поїзда було евакуйовано близько 600 пасажирів. Після ретельного обстеження потягу вибухових пристроїв та вибухових речовин виявлено не було.

Протягом години правоохоронці встановили особу "мінера". Ним виявився 30-річний громадянин сусідньої держави, пасажир вказаного потягу, який з власного телефону з хуліганських мотивів надав неправдиве повідомлення про замінування.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.1 ст. 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності" Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Читайте також: "Мінера" трьох станцій метро в Києві і аеропорту "Бориспіль" направлено до психлікарні за рішенням суду (фото)