ua en ru

У Харкові 11 жовтня навколо стадіону "Металіст" організують три кільця оточення

У Харкові 11 жовтня 2013 р. навколо стадіону "Металіст", де відбудеться матч відбіркового туру на Чемпіонат світу з футболу 2014 р. між збірними України та Польщі, організують три кільця оточення. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, передає прес-служба ОДА.

За його словами, організаторами цього футбольного матчу будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки. Ті, хто буде намагатися пронести на стадіон заборонені предмети, на матч допущені не будуть. Навколо стадіону буде організовано супровід і три кільця оточення. Останнє кільце безпеки буде знаходитися безпосередньо перед входом на стадіон. Крім того, в цілях безпеки будуть перевірятися і оглядатися, в тому числі, й особисті речі вболівальників.

"Санкції не скасовані, але призупинені. Увага до підготовки та проведення матчу на стадіоні "Металіст" буде більш ніж пильною. Наше завдання - забезпечити проведення цього матчу на найвищому рівні, щоб жодні політичні моменти не втручалися в спортивну атмосферу", - підкреслив Добкін.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові пройде без глядачів.

Таке рішення було ухвалене на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Маріно, який відбувся 6 вересня в Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

3 жовтня стало відомо, що матч в Харкові пройде при глядачах, оскільки санкції ФІФА до Федерації футболу України за матч Україна - Сан-Маріно були припинені (тільки на один матч) на час розгляду апеляції української сторони.