ua en ru

У Грузії затримано ряд активістів акції протесту з вимогою відставки М.Саакашвілі

У Тбілісі сьогодні за звинуваченням у порушенні норм громадського порядку було затримано 28 представників громадянського руху "Народне зібрання", активісти якого проводять масові акції протесту з вимогою відставки Президента Грузії Михайла Саакашвілі. Ще кілька людей затримано в Батумі. Про це журналістам повідомив один з лідерів "Народного зібрання" Гія Бурджанадзе.

"У столиці Аджарії поліцейськими побитий активіст протестного руху Шалва Гогітідзе, але, тим не менш, заходи насильницького звернення, які очікувалися, учасників акції не налякають", - підкреслив Г.Бурджанадзе. За його словами, декого із затриманих поліція вже відпустила, передає РБК.

Керівництво Громадського телебачення виконало вимогу опозиції і передало в прямому ефірі хід акції протесту перед будівлею цього телеканалу. "Вимога обумовлена тим, що простір мовлення незалежних телекомпаній охоплює лише Тбілісі і його околиці, внаслідок чого в решті Грузії мають неповне уявлення про події, що відбуваються тут. Тому вимога вести репортажі Громадським каналом та іншими телекомпаніями буде висунута і завтра", - повідомив секретар "Народного зібрання" Іраклій Батіашвілі.

Колишній спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, яка очолює радикальну партію "Демократичний рух за єдину Грузію", сьогодні назвала "невеликою, але важливою перемогою" вихід опозиційного мітингу в прямий ефір. "Я не боюся снайперів, які спостерігають за нами з дахів ближніх будівель, тому сьогодні кожен з нас думає не про розправи і смерті, а про краще майбутнє наших дітей, і тому будемо стояти до кінця", - звернулася одна з колишніх лідерів "революції троянд" листопада 2003 р. до учасників мітингу.