ua en ru

У Грузії суд припинив повноваження мера Тбілісі, обвинуваченого в розтраті 30 млн дол

Тбіліський міський суд призупинив повноваження мера Тбілісі Гігі Угулава, після того як він був відпущений під заставу, повідомляє "Грузія Online".

За словами Угулава, на рішення суду вплинув "тиск уряду". Він зазначив, що рішення було прийнято вже після того, як судовий процес завершився і сторона захисту покинула будівлю суду.

Угулава є одним з лідерів партії "Єдиний національний рух", що пішла в опозицію. Він звинувачується в розтраті 48 млн ларі (близько 30 млн дол.). Ці гроші були взяті у Фонді розвитку Тбілісі і витрачені на передвиборну кампанію. Мера звинувачують у незаконному привласненні телекомпанії "Імеді" і в створенні 764 фіктивних робочих місць для активістів партії "Єдиний національний рух", яка тоді була правлячою. За версією слідства, під прикриттям однієї з міських служб, гроші на яку (близько 2,5 млн дол.) виділялися з бюджету, члени "Єдиного національного руху" вели партійну роботу.

Прокуратура клопотала про припинення повноважень тбіліського мера, вказуючи на те, що він може використовувати свій статус для тиску на свідків. Тим не менш, в ході засідання суду клопотання сторони обвинувачення не задовольнив.