ua en ru

У Group DF заявили про рейдерське захоплення Вільногірського ГМК

Група озброєних осіб при супроводі чиновників Дніпропетровської облдержадміністрації та працівників органів МВС Дніпропетровської області 22 вересня здійснила силове захоплення Вільногірського ГМК. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії Group DF.

Повідомляється, що невідомі особи, не надавши жодних дозвільних документів, несанкціоновано, протизаконно і з застосуванням фізичної сили увірвалися на територію підприємства під приводом передачі майна, що перебуває на балансі ПРАТ "Кримський титан" створеному раніше ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

У той же час відзначається, що 4 вересня 2014 р. Окружний адміністративний суд Києва виніс постанову про заборону Фонду держмайна та іншим органам, у т. ч. правоохоронним, здійснювати передачу або повернення орендованих ЦВК державі до завершення розгляду справи по суті і винесення остаточного рішення. "Але, незважаючи на це, дана постанова суду про заборону була цинічно проігнорована і порушена", - повідомили в Group DF.

У Group DF відзначили, що в результаті силового захоплення, працівники підприємства не змогли потрапити на робочі місця, а менеджмент компанії був примусово усунутий від управління. "Як наслідок, був повністю порушений виробничий процес, що призвело до зупинки підприємства. Оскільки Вільногірський ГМК є містоутворюючим підприємством, від його зупинки можуть постраждати не тільки 5 тис. працівників, але і ціле місто з населенням в 24 тис. осіб.

У Group DF нагадали, що за 10 років оренди Вільногірського ГМК компанія "Кримський титан" інвестувала в розвиток комбінату понад 850 млн грн, вчасно і вчасно виплачувати працівникам заробітну плату, державі - податки і збори.

"Відбулися незаконні силові дії з використанням держапарату є демонстративним і цинічним порушенням законодавства, а також проявом брутальної неповаги до прав інвестора. Підприємство має намір відстоювати свої права і добиватися відновлення справедливості, використовуючи всі законні методи", - підкреслюється в повідомленні компанії.