ua en ru

У Греції невідомі намагалися підірвати офіс міністра внутрішніх справ

У ніч на 15 січня невідомі підірвали саморобний вибуховий пристрій у будівлі бюро міністра внутрішніх справ Греції.

У ніч на 15 січня невідомі підірвали саморобний вибуховий пристрій у будівлі бюро міністра внутрішніх справ Греції, повідомляє телеканал ZDF.

В результаті атаки ніхто не постраждав. "Нападники зв'язали воєдино кілька побутових газових балончиків і підпалили їх, після чого закинули цю конструкцію в будівлю", - повідомили в поліції Афін. Після вибуху в коридорі на одному з поверхів почалася пожежа, яка швидко ліквідували прибулі на місце пожежники.

Сам глава МВС Греції Яніс Михелакис заявив, що це спроба залякати влади, яка свідомо приречена на провал. "Демократія не дасть себе залякати", - заявив він.

Як найбільш вірогідну версію події, поліція відпрацьовує причетність до нападу ліворадикальних анархістських угруповань.

Схожий випадок стався в Афінах менше місяця тому. У ніч на 30 грудня 2013 р. невідомі відкрили стрілянину біля резиденції посла Німеччини в Греції. До цього в 1999 р. будинок німецького посла також піддавався нападу: члени ліворадикальної Організації 17 листопада" вистрілили у бік резиденції з ракетної установки і серйозно пошкодили його дах.