ua en ru

У ДПС заявляють, що не затримували автобус з дітьми-біженцями на кордоні з РФ

В Государственной пограничной службе Украины заявляют, что не задерживали автобус с детьми-беженцами на границе с России.

У Державній прикордонній службі України заявляють, що не затримували автобус з дітьми-біженцями на кордоні з Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Державна прикордонна служба України заявляє, що на державному кордоні з Росією жодного автобуса з дітьми не затримувала, як і не з'являлися на кордоні автобуси з дітьми-біженцями. Інформацію про затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією та що діти були змушені покидати Україну пішки широко розповсюджують російські засоби масової інформації з посиланням на уповноваженого з прав дитини при Президентові Російської Федерації Павла Астахова", - йдеться в повідомленні.

У ДПС підкреслили, що не затримували транспортні засоби, які перевозили дітей, у тому числі та дітей-біженців, в Росію. Також на кордоні з РФ не було жодного громадянина, який висловив бажання отримати статус біженця в даній країні.

"Державна прикордонна служба України не перешкоджає перетину кордону дітьми й на законних підставах вони вільно можуть перетинати державний кордон України. Прикладом цього є виїзд дітей на оздоровлення в Криму. 177 дітей у супроводі 22 дорослих вчора були оформлені у залізничному контрольному пункті "Мелітополь", - підкреслили у відомстві.