ua en ru

У Держприкордонслужбі України виявили розкрадання гуманітарної допомоги

У результаті аудиту органів Державної прикордонної служби було виявлено розкрадання посадовими особами гуманітарної допомоги. Про це на засіданні Антикорупційного комітету заявив перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Сиротюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відразу після вступу на посаду, а це кінець жовтня 2014 року голова служби призначив проведення внутрішнього аудиту 100% органів служби. У результаті аудиту встановлено ряд порушень. Такі порушення зафіксовані в роботі керівництва і посадових осіб управління будівництва і інвестицій на загальну суму понад 6 млн грн. Це і незаконне присвоєння міжнародної гуманітарної допомоги у центральному клінічному госпіталі, при проведенні тендеру закупівлі медпрепаратів. Після завершення аудиту головою Державної прикордонної служби ініційовано проведення перевірки Рахунковою палатою. Перевірка завершиться в березні поточного року, а в квітні запланована перевірка державної фінансової інспекцій", - заявив він.

За його словами, за результатами перевірки вже призначено ряд службових розслідувань, а матеріали будуть передані в правоохоронні органи.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко заявив, що призначив головою Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка.