ua en ru

У Німеччині прокуратура пред'явила звинувачення двом ймовірним російським шпигунам

Співробітники німецької прокуратури пред'явили звинувачення в шпигунстві двом ймовірним російським розвідникам, які працювали на території Німеччини більше 20 років. Громадяни Австрії південноафриканського походження Андреас і Хайдрун прибули до Німеччини в 1988 і 1990 рр., передає Associated Press.

Затриманим інкримінують шпигунство проти Європейського союзу і НАТО. За словами представників німецького держобвинувачення, шпигуни підтримували контакти з російською контррозвідкою. За свою роботу кожен отримував по 100 тис. євро на рік.

За даними прокуратури, в період між 2008 і 2011 рр. розвідники зв'язалися з агентом в Міністерстві закордонних справ Нідерландів, який передав їм важливу офіційну документацію.

Нагадаємо, в жовтні 2011 р. в німецькому Марбурзі були затримані подружжя Аншлаг, яких запідозрили в промисловому шпигунстві на Росію. Андреас Аншлаг працював в одному з підрозділів міжнародного технологічного концерну Schunk Group. Москва відповіла мовчанкою, і ЗМІ розцінили цю обставину як підтвердження того факту, що заарештовані працювали на російську Службу зовнішньої розвідки.

Читайте також: В Одесі за підозрою в шпигунстві затримано громадянина Молдови