ua en ru

У Гавані пройшли заходи, присвячені 85-річчю Фіделя Кастро

Лідер кубинської революції Фідель Кастро сьогодні відзначає 85-річчя. Дні народження лідерів на Кубі за традицією відзначаються без особливої помпезності. Цього разу центральною подією в загальній черзі культурних заходів, приурочених до ювілею Кастро, став концерт під назвою "Серенада вірності", що розпочався у 04:00 за київським часом у суботу в гаванському театрі "Карл Маркс". У концерті взяли участь більше двадцяти знаменитих кубинських і зарубіжних виконавців, у тому числі всесвітньо відома співачка Омара Портуондо. Про це повідомляє "Синьхуа".

Кілька латиноамериканських культурних і політичних діячів взяли участь у заході, включаючи лідера нікарагуанських сандіністів Томаса Борге, міністра закордонних справ Еквадору Рікардо Патіно, членів кубинського уряду, чиновників та інтелігенцію.

Але ні він, ні його брат Рауль, ні Президент Венесуели Уго Чавес, який закінчив курс хіміотерапії у п'ятницю на публіці не з'явилися. Старший Кастро взагалі востаннє з'явився перед народом в середині квітня на з'їзді Комуністичної партії Куби (КПК).

Фідель Кастро почав передавати владу своєму молодшому братові Раулю в 2006 р.після початку хвороби і кількох операцій, але сам він продовжує писати редакційні статті з проблем, що становлять інтерес у світі. В 2008 р. Кастро відійшов від політичних справ і склав з себе всі повноваження, передавши їх Раулю.

У квітні цього року Фідель підтвердив, що він більше не буде входити до складу вищого керівництва КПК.