ua en ru

В Європі зафіксовано стрімке зростання попиту на вантажні автомобілі

В Європі зафіксовано стрімке зростання попиту на вантажні автомобілі. Особливою популярністю користувалися важкі вантажівки. Серед лідерів - Німеччина, де зростання склало 38,4%. Зниження попиту - тільки в Іспанії, повідомляє Deutche Welle.
Так, в травні на дорогах 27-ми європейських країн, а також в Ісландії, Норвегії та Швейцарії було зареєстровано 185 тисяч вантажівок різного виду. Це на чверть більше, ніж у травні 2010 року, повідомляє у вівторок, 28 червня, агентство Reuters з посиланням на дані європейського союзу виробників ACEA.
У всіх країнах Євросоюзу спостерігається збільшення реалізації вантажівок на десять і більше відсотків. Винятком стала Іспанія, де попит на вантажівки знизився на 13,3%. Лідирує Німеччина - в країні відмічено різке підвищення попиту - 38,4%. На другому місці знаходиться Франція (плюс 32,2%), а замикає трійку лідерів Великобританія (плюс 17%), пише dpa.
Кількість поставлених на облік важких вантажівок збільшилася на 63%. Автобуси також користувалися великим попитом, ніж роком раніше (плюс 5,3%).