ua en ru

У Європарламенті погодили можливість посилення санкцій проти РФ, - проект резолюції

У Європарламенті погодили можливість посилення санкцій проти РФ, - проект резолюції

У Європейському парламенті погодили можливість посилення санкцій проти Росії. Про це йдеться в проекті резолюції ЄП щодо ситуації в Україні, розробленої групою депутатів від Європейської народної партії (ЄНП).

"У разі будь-яких подальших дій Росії по дестабілізації України, (Європарламент) пропонує Європейській Раді прийняти подальші обмежувальні заходи та розширити їх рамки, охоплюючи ядерний сектор і обмеживши здатність російських підприємств для проведення міжнародних фінансових операцій", - йдеться в документі.

При цьому в проекті резолюції наголошується, що санкції повинні бути частиною більш широкого підходу ЄС щодо Росії.

"Підтримку, підкріплення або оборотність обмежувальних заходів ЄС залежить від Росії... і від ситуації в Україні", - підкреслюється в документі.

Крім того, Європарламент вимагає швидкої та більш суттєвої технічної допомоги Україні з боку Європейської комісії, а також ініціює направлення в Україну консультантів і експертів з інститутів ЄС.

Нагадаємо, сьогодні президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС визначить свої подальші кроки стосовно України і Росії в березні 2015 р.