ua en ru

У Європарламенті підтримали намір партії "Заступ" пройти в Раду

У Європейському парламенті готові співпрацювати з політичною партією "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" і вітають намір . Про це під час зустрічі в Брюсселі з лідером партії "Заступ" Вірою Ульянченко і кандидатами у народні депутати України від цієї політсили заявив член Європарламенту Тібор Жане.

"Для мене буде корисно відвідати Україну. Я буду одним з 15 депутатів Європарламенту, які поїдуть в Україну у складі Європейської місії спостереження за ходом виборів. Я знаю, як ведуть себе політичні партії під час виборів і знаю, що під час виборів бувають сюрпризи", - зазначив Жане і додав, що ЄС розуміє, в яких складних умовах будуть відбуватися вибори в Україні.

"Довгострокова завдання цих виборів - зберегти цілісність України. Я висловлю особисту думку, але сьогодні для Євросоюзу зрозуміло, що суверенітет України не може бути порушений насильницьким шляхом. Всі процеси повинні бути демократичними», - сказав член Європейського парламенту Жане.

Крім того, він додав, що "поважає намір партії "Заступ" набрати 7% голосів на виборах в парламент".

Також Ульянченко запросила Жане в день виборів в Україні відвідати партійний офіс "Заступа", який буде проводити моніторинг чесності волевиявлення в Україні.

"Сьогодні партія "Заступ" є головною інтригою на парламентських виборах в Україні, оскільки відстоює інтереси понад 14 млн жителів сільських територій України. Для партії "Заступ" питання цілісності держави стоїть на першому місці. Тому ми зробимо все можливе, щоб у новому парламенті не було комуністів та інших антиукраїнських сил. Ми будемо боротися з корупцією в уряді та органах влади. На сьогоднішній день "Заступ" займає аграрну нішу, яка ніколи не була повноцінно представлена у Верховній раді України", - зазначила Ульянченко.

Під час зустрічі з членом Європарламенту від Литви Бронисом Ропі, який є членом Комітету з сільського господарства та розвитку сільських районів Європарламенту, керівництво партії "Заступ" обговорило питання місцевого самоврядування та використання європейського досвіду в процесі реформ в Україні.

"Ми розуміємо, що для України питання земельної реформи та розвитку місцевого самоврядування є важливим. Сьогодні Європейський союз готовий до співпраці з партією "Заступ" в частині надання європейського досвіду", - повідомив в ході зустрічі Ропі.

Нагадаємо, 8 жовтня в Брюсселі, з ініціативи партії "Заступ", розпочалась міжнародна конференція "Європейський аграрний діалог". На форум з'їхалися депутати Європарламенту, представники аграрних асоціацій Франції, Німеччини, Польщі, Греції, Угорщини та Литви. Україну на заході представляє політична партія "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ", як єдиний аграрний лобіст у Європі українських фермерів. Експерти обговорюють сільськогосподарський потенціал України, проблеми розвитку села та агросектору, а також необхідність надання допомоги Україні в питаннях захисту українського села під час євроінтеграції.

У Європарламенті підтримали намір партії "Заступ" пройти в Раду