ua en ru

В Європарламенті сподіваються, що УА між Україною та ЄС все ж буде підписана

В Європейському Парламенті сподіваються, що угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом все ж буде підписана. Про це сьогодні під час зустрічі з прем'єр-міністром України заявив голова Альянсу Європейських консерваторів і реформістів Європарламенту Мартін Калланан, передає прес-служба Кабміну.

Він підкреслив, що він і його колеги розцінюють Україну як важливу європейську країну. "Україна має майбутнє саме як європейська країна. Ми сподіваємося, що угода про асоціацію буде підписана, оскільки це відповідає інтересам як України, так і Євросоюзу", - зазначив європарламентар.

При цьому Азаров подякував представникам ЄП за підтримку євроінтеграційних прагнень України.

"Ми високо цінуємо підтримку великої групи представників Європарламенту наших зусиль щодо європейської інтеграції. Я думаю, що взаємодія такої великої країни як Україна і ЄС буде серйозним фактором стабілізації ситуації в Європі", - наголосив Азаров.

При цьому прем'єр-міністр України зауважив, що Україні вдалося прожити останній період без залучення кредитів: "У той час, коли інші країни отримують кредитку підтримку від МВФ, Україна, навпаки, за останні три роки лише повертає кошти. Ми вже повернули понад 10 млрд грн, і ще необхідно повернути серйозну суму".

Зазначимо, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров провів зустріч з делегацією політичної групи Європейського парламенту "Європейські консерватори і реформісти" у складі депутатів Мартіна Калланана, Павела Коваля, Чарльза Теннока, Ришарда Чарнецького, Адама Бєлана, Франка Барретта та голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.