ua en ru

У Європарламенті хочуть номінувати Євромайдан на премію Сахарова

Віце-голова групи народних партій Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський представив пропозицію номінувати на премію Сахарова Євромайдан.

Віце-голова групи народних партій Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський представив пропозицію номінувати на премію Сахарова Євромайдан. Про це повідомляє ЄС-плюс з посиланням на прес-службу групи народних партій.

Згідно з пропозицією польського депутата, Євромайдан повинен бути представлений українським журналістом Мустафою Найємом, співачкою Русланою Лижичко, президентом Української асоціації студентського самоврядування Єлизавети Щепетильниковой і колишньою журналісткою, а нині радником міністра внутрішніх справ України Тетяною Чорновол.

"Євромайдан став дійсно європейським голосом за цінності, свободу, права людини, і, як такий заслуговує вищої визнання Європейським парламентом", - пояснив свою пропозицію Саріуш-Вольський.

Премія Сахарова вручається Європарламентом з 1988 року. Крім премії лауреатам також вручається грошова винагорода у розмірі 50 тис. євро.