ua en ru

Цього року до школи піде 450 тис. першокласників ,що на 17 тис. більше ніж в 2012 р., - Азаров

Цього року до школи піде 450 тис. першокласників ,що на 17 тис. більше ніж 2012 р. Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Цього року до школи піде 450 тис. першокласників ,що на 17 тис. більше ніж в 2012 р. Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Поточного року біля 450 тисяч першокласників сядуть за шкільні парти. Це на 17 тисяч більше, ніж минулого року ... 1 вересня гостинно відкриють свої двері 11 новозбудованих шкіл. Окрім цього, після реконструкції та капітального ремонту буде введено в експлуатацію 58 шкіл, а також завершено будівництво окремих добудов у 11 загальноосвітніх школах", - сказав Азаров.

Згідно з динним Міносвіти, в минулому році за парти сіло 431 тис. першокласників, а в 2011 р. - 404 тис.

Також Азаров доручив Міністерству освіти і науки до 15 серпня завершити підготовку шкіл, дитячих садів і ПТУ до нового 2013/2014 навчальному році.

Міністерство освіти і науки та регіональні адміністрації звітують, що практично завершено проведення поточних ремонтів та облаштування пришкільних територій. Зараз відповідні комісії проводять останні перевірки технічного, протипожежного і санітарного стану приміщень навчальних закладів. "Вимагаю, щоб ці перевірки проходили принципово, щоб недоліки, які, на жаль, завжди можуть бути, ні маскувалися, а виправлялися. Та визначальним тут, вважаю, має стати думка і оцінка батьківських комітетів, які треба ширше залучити до перевірок", - сказав Азаров.

За словами міністра Дмитра Табачника, початкові школи готові до навчання дітей. Підручники для першого класу в повному обсязі завезені в усі школи країни. Табачник раніше нагадав, що йдеться про 4,5 мільйона підручників.

Нагадаємо, навчальний рік розпочнеться 1 вересня 2013 р. проведенням державного свята - Дня знань. Відповідно до структури, розробленої МОН, I семестр триватиме з 2 вересня по 27 грудня. 28 грудня семестр завершиться в школах, що працюють за шестиденним робочим тижнем. II семестр триватиме з 13 січня по 30 (31) травня.

Навчальний рік має завершитися не пізніше 1 липня. У повідомленні МОН зазначається, що навчальний рік завершується проведенням екскурсій у 1-4 класах (2 - 5 червня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (2 червня - 13 червня) і державної підсумкової атестації випускників початкової (13 - 22 травня), основної (2 - 16 червня) і старшої (23-29 травня) школи.