ua en ru

Цього року середньостатистичний українець з'їсть більше 55 кг м'яса, - МінАП

Цього року кожен українець збільшить споживання вітчизняного м'яса до 55,3 кг. Цьому сприятиме нарощування виробництва яловичини, курятини та свинини. Так, в поточному році цей показник зросте майже на 6% і досягне 2,4 млн т. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Крім економічної складової державних програм підтримки тваринництва, важливий їх ефект для споживачів. Адже, з одного боку, є бюджетні дотації за вирощених і зданих на забій тварин, селяни отримують реальні гроші. А з іншого, нам важливо, щоб українці споживали більше вітчизняного м'яса . І поступово цей показник вдається збільшити", - зазначив міністр.

Так, цього року в Україні споживання м'яса однією людиною виросте майже на 1 кілограм - до 55,3 кг. І досягти цього вдасться завдяки нарощуванню виробництва м'яса.

"До кінця поточного року виробництво м'яса в Україні досягне 2,4 млн т. А це на 5,8% більше, ніж минулого року. Таким чином, завдяки державним програмам підтримки, нам вдалося остаточно закріпити тенденцію до зростання показників у тваринництві. Тому ми і надалі будемо працювати над розширенням існуючих програм та розробкою нових", - зазначив Микола Присяжнюк.