ua en ru

У ЄС очікують, що мита на експорт з України будуть знижені до червня 2014 р

Комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Карел де Гухт очікує, що мита на експорт товарів з України будуть знижені до червня 2014 р.

Комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Карел де Гухт очікує, що мита на експорт товарів з України будуть знижені до червня 2014 р. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Брюсселі.

"Я радий, що ми змогли діяти так швидко, щоб приготувати шлях для допомоги Україні. Ідея в тому, що ЄС відкриє свої двері для експорту з України, тим самим допомагаючи дати реальний поштовх для українських компаній, що мають реальний вплив на повсякденне життя всіх українців", - сказав де Гухт.

При цьому він закликав Європейський парламент та Раду Європи пришвидшити процес затвердження відповідних заходів так, щоб зниження мит відбулося до червня 2014 р.

Єврокомісар пояснив, що річна вигода від такої підтримки складе близько 500 млн євро на зниження тарифів, з яких майже 400 млн євро дістануться аграрному сектору.

Зазначимо, сьогодні Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що ЄС тимчасово знижує мита на експорт з України.