ua en ru

В економіку Сумської обл. за останні три роки вкладено понад 200 млн дол. інвестицій, - Юрій Чмирь

В економіку Сумської обл. за останні три роки вкладено понад 200 млн дол. інвестицій. Про це заявив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь на форумі ICC Ukraine "Сучасні тренди світової організації бізнесу", який проходить в Міжнародній торговій палаті (м.Київ), повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

За словами Чмиря, у тому числі завдяки співпраці з Міжнародною торговою палатою за три останні роки іноземні інвестори вклали в економіку області понад 200 млн дол., що складає 50% сукупного іноземного капіталу, залученого за весь період інвестування Сумської області.

"Сумщина першою в Україні запровадила механізм "єдиного інвестиційного вікна". Європейських підхід дозволив нам за короткий термін реалізувати великі інвестиційні проекти таких держав, як США, Італія, Польща. На сьогодні ми адміністративно супроводжуємо кожен інвестиційний проект і гарантуємо найкоротші строки його реалізації", - підкреслив губернатор.

Окремо Юрій Чмирь зупинився на окупності проектів. "Інвестований в Сумщину долар, євро, гривна чи російський рубль дають прибуток значно швидше, ніж в інших, навіть європейських країнах", - акцентував він.

На часі Сумська обл. робить ставку на реалізацію двох проектів - створення індустріального парку "Свема" в місті Шостка, а також виробництво й переробка сільськогосподарської продукції.

"Ми прагнемо бути першими в залученні інвестицій. І це не самоціль, а найбільш дієвий інструмент розвитку територій. Серед ключових переваг області - відсутність адміністративних бар'єрів, мобільність і стабільність влади, багаті надра і землі, підготовка професійних фахівців", - зазначив голова.

Надійність та відкритість Сумськох обл. під час роботи форуму, присвяченому сучасним трендам організації бізнесу, також відмітив директором ЄБРР в Україні Шевки Аджунер.

"Учора в Сумах ми запустили успішний проект - нову лінію на ТОВ "Керамейя". Європейський банк готовий і надалі вкладати кошти в цей регіон. Сумщина показала, що вона надійний партнер", - підкреслив іноземний партнер.