ua en ru

В Донецькій обл. прокуратура викрила залізничників, що продали 15 вагонів

П'ятьом посадовим особам вагонного депо пред'явлені звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах. Залізничниками підробили документи, за якими їм вдалося продати 15 вантажних вагонів, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Також, члени цієї злочинної групи намагалися заволодіти запчастинами ще до 19 вагонів, проте не встигли здійснити свої наміри, оскільки були викриті працівниками правоохоронних органів.

Натепер встановлено, що загальна вартість викрадених вантажних вагонів та запчастин, якими намагались заволодіти члени злочинної групи складає 978 тис. грн.

Встановлено, що керівник одного з депо ДП "Донецька залізниця" разом із своїми підлеглими вступили у змову із представниками приватних підприємств та займались привласненням державного майна у складі злочинної групи.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст.366 (Службове підроблення) КК України.

На цей час п'ятьом посадовим особам вагонного депо оголошено про підозру у вчиненні зазначених злочинів. Двом членам ОЗГ судом вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ще один член угрупування знаходиться у розшуку.