ua en ru

В Донецькій обл. викрито підпільний лікеро-горілчаний завод.

Працівники податкової міліції Полтавської обл. ліквідували канал надходження на територію області фальсифікованої горілки, маркованої підробленими марками акцизного збору, повідомляє прес-служба ДПАУ.

У ході проведення оперативних заходів на території складських приміщень у Полтаві було затримано кілька вантажних автомобілів, які щойно доставили зазначену продукцію.

Було вилучено близько 25 тис. пляшок фальсифікованої алкогольної продукції з етикетками горілки заводів-виробників центрального та східного регіонів на загальну суму 450 тис. грн. На них були наклеєні марки акцизного збору, які в офіційний обіг не надходили, суб'єктам господарювання не видавалась. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.216 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених марок акцизного збору чи контрольних марок).

У ході слідчих дій за даною кримінальною справою встановлено виробників фальсифікованої горілки, які на території Донецької обл. організували потужний підпільний завод, де алкогольні напої виготовлялися із спиртової суміші, розливалася в пляшки ємністю 0,5 літрів, маркувалася етикетками реально діючих виробників лікеро-горілчаної продукції АР Крим, Донецької, Чернівецької і Полтавської обл., а також підробленими марками акцизного збору. В подальшому фальсифікована горілка автомобільним транспортом постачалася в ряд регіонів України та збувалася за готівку.

Слідчо-оперативною групою УПМ ДПА у Полтавській обл. проведено обшук на території цього підпільного заводу, у ході якого вилучено оргтехніку, бухгалтерську документацію, обладнання для масового виробництва алкогольних напоїв, етикетки, понад 1,5 млн марок акцизного збору з ознаками фальсифікації, 21,2 т спирту, 5 тис. літрів виготовленої фальсифікованої горілки у виробничих ємностях та близько 21,5 тис. пляшок вже готової продукції.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей склала приблизно 3,5 млн грн.

Порушено ще одну кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), проводяться слідчо-оперативні заходи.