ua en ru

У Донецькій обл. під контролем протестувальників ОДА, 8 мерій, 4 міськвідділу міліції і 3 підрозділи СБУ, - МВС

У Донецькій області під контролем протестувальників Донецька обласна державна Служби безпеки України.

У Донецькій області під контролем протестувальників Донецька обласна державна Служби безпеки України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, протягом минулої доби на території Донецької області, а саме в містах Донецьку, Добропілля, Красноармійськ та Світлодарську відбулися масові заходи. Загальна кількість учасників, які їх відвідали, склало близько 350 осіб. На охорону громадського порядку під час проведення мітингів та масових зборів були задіяні 57 працівників міліції.

"Залишається захопленою Донецька облдержадміністрація, навколо будівлі протестувальниками зведені барикади. У Донецькому міськвиконкомі знаходяться озброєні люди в камуфляжній одязі. Невідомі чергують на пропускному пункті та на всіх поверхах адміністративної будівлі. Робота міськвиконкому не блокується. У штатному режимі, але під пильною увагою протестувальників, працюють також міськвиконкоми Краматорська, Горлівки, Єнакієво, Костянтинівки, Харцизька, Маріуполя та Макіївки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під контролем озброєних людей залишаються міськвідділи міліції і підрозділи СБУ в Слов'янську, Краматорську, Горлівці.
Групою озброєних осіб 30 квітня 2014 р. в 03:00 захоплений Центрально-Міський районний відділ Горлівського міськуправління міліції. Невідомі увірвалися в будівлю, вивели особовий склад райвідділу на вулицю і забарикадувалися в приміщенні. Деталі події встановлюються.

На автошляхах області встановлено більше 20 блокпостів, найбільша їх кількість зосереджена в містах Слов'янську, Краматорську та Макіївці.