ua en ru

У Донецькій обл. посадовці шахти завдали збитку державі на 400 тис. грн

У Донецькій обл. посадовці шахти завдали збитку державі на 400 тис. грн, повідомляє прес-служба Головного управління МВС України.
Організована злочинна група (ОЗГ) з числа посадових осіб однієї з вугільних шахт займалася розкраданням гірничошахтного обладнання. Організував та очолив ОЗГ головний механік цієї шахти. Також до складу злочинної групи увійшли начальник та підземний електрослюсар дільниці вугільної шахти.
Встановлено, що зловмисники протягом 2009-2010 рр., зловживаючи службовим становищем систематично розкрадали гірничошахтне обладнання, яке знаходилось на балансі шахти, та списували його як металобрухт.
За попередніми підрахунками дії зловмисників призвели до збитків держбюджету на суму близько 400 тис. грн.
При проведенні обшуків, оперативники УБОЗ вилучили гірничошахтне обладнання на суму 300 тис. грн, грошові кошти у сумі 40 тис. дол. і понад 120 тис. грн, 3 легкових автомобілі, золоті вироби та інші речові докази. На майно шахраїв накладено арешт у розмірі 7 млн 700 тис. грн.
За даним фактом слідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Відносно фігурантів обраний запобіжний захід - тримання під вартою. Також проводяться заходи по встановленню їх причетності до інших злочинів та каналів збуту викраденого обладнання.