ua en ru

У Донецьку відкрили реконструйований залізничний вокзал (фото, відео)

У Донецьку сьогодні, 21 травня, відкрили реконструйований залізнічний вокзал. Новий вокзальний комплекс складається з основної будівлі вокзалу, що повністю відреставрована, приміського і транзитного вокзалу, двох торгових комплексів, двох конкорсів, автостанції.

У Донецьку сьогодні, 21 травня, відкрили реконструйований залізнічний вокзал. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

У відкритті оновленого вокзалу взяли участь віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников, генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак, начальник Донецької залізниці Микола Рогов.

Новий вокзальний комплекс складається з основної будівлі вокзалу, що повністю відреставрована, приміського і транзитного вокзалу, двох торгових комплексів, двох конкорсів, автостанції. Загальна площа приміщень вокзального комплексу зросла з 5 800 кв. м до 21 593 кв. м.

Окрім цього, повністю замінена залізнична інфраструктура всієї станції - укладено 15,8 км колії, 83 нових стрілочних переводів, встановлено 417 опор контактної мережі, змонтовано 28,15 км контактної мережі, модернізована 21 повітряна стрілка, близько 200 приладів освітлення, прокладено близько 25 км кабельної продукції, модернізовано більше 12 км повітряних лінії електропередач, збудовано дві та модернізовано дві трансформаторних підстанції тощо.

Тепер Донецький вокзал за добу зможе замість 15 тис. обслуговувати понад 35 тис. пасажирів: у дальньому сполученні - до 13 тисяч пасажирів на добу, тоді як раніше лише п'ять тисяч, у приміському сполученні - до 22 тисяч пасажирів (до реконструкції - 10 тисяч).

У 2011 р. на виконання цих робіт освоєно понад 355 млн грн. Ще 370, 1 млн грн заплановано направити в 2012 р. Також повідомлялося, що в минулому році з донецького міського бюджету на реконструкцію залізничної станції "Донецьк" було витрачено 558,6 млн грн.

Нагадаємо, раніше відбулося відкриття міжнародного терміналу аеропорту "Київ". Також в Донецьку відкрили новий термінал комунального підприємства "Міжнародний аеропорт" Донецьк ", а 12 квітня відбулося урочисте відкриття терміналу аеропорту" Львів "ім. Данила Галицького.

Також варто зазначити, що за даними підкомітету Верховної Ради з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро 2012, на підготовку і проведення чемпіонату Україна витратила близько 80 млрд грн державних коштів. В цілому, футбольну першість обійдеться країні в 100 млрд грн. Тобто 80% коштів витратили з державної скарбниці.

Раніше аналітики висловлювали припущення, що економічні очікування від Євро-2012 можуть не виправдатися. У звіті Da Vinci AG зазначалося, що збитки від проведення чемпіонату можуть скласти близько 6-8 млрд дол.