ua en ru

До домену ".укр" на кінець року зареєстровано 2300 доменних імен

До домену ".укр" на кінець 2013 року зареєстровано 2300 доменних імен. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба Держагенства з питань науки, інновацій та інформатизації.

Він нагадав, що на даний момент проводиться пріоритетна реєстрація доменних імен домену ".укр", яка передбачає декілька етапів. Зараз триває четвертий з п'яти етапів пріоритетної реєстрації, який стартував 4 грудня 2013 року.

Також Семиноженко підкреслив, що 4 січня 2014 р. розпочнеться 5 етап, який передбачає реєстрацію доменних імен домену ".укр": імен і прізвищ добре відомих в Україні діячів культури (науки, освіти, мистецтва, літератури) та їх творчих псевдонімів, релігійних діячів, політиків, економістів, спортсменів, інформацію про яких включено до енциклопедії, довідники, словники, каталоги, а також має широке поширення інформації про них в українських засобах масової інформації.

Планується, що вже на початку лютого 2014 року реєстрація в національному домену ".укр" стане відкритою для всіх бажаючих.