ua en ru

У домені com.ua з 1 квітня змінюються правила роботи

В українському публічному домені com.ua 1 квітня змінюються умови роботи реєстраторів. Ці перетворення покликані підвищити якість обслуговування доменних імен, а в перспективі - запропонувати реєстрантам нові послуги, повідомляє прес-служба адміністратора національного домену, компанія "Хостмастер".

У com.ua слідом за регіональними доменами буде впроваджений новий протокол EPP, який значно розширить повноваження реєстраторів - вони отримають права на створення, видалення доменних імен, а також на внесення до реєстру інформації про права на доменне ім'я. Перехід "Хостмастера" на EPP почався з осені минулого року. По протоколу EPP працюють 85 реєстраторів. Всього в домені com.ua послуги з реєстрації доменних імен пропонують 170 компаній.

Ще однією особливістю нових правил стане індексація цін за оренду доменів для реєстраторів.

Публічний домен com.ua є одним з найбільших в .UA, в ньому делеговано 280 тис. доменних імен, що складає майже 40% від їх загальної кількості. У трійку найбільших також входять org.ua (88 тис. доменних імен, 13%) та kiev.ua (65 тис., 9%). Обидва цих публічних домену вже використовують EPP. Всього в .UA приблизно 707 тис. доменних імен, третина яких обслуговується по новому протоколу. Решта перейдуть на EPP до кінця поточного року.

Читайте також: Реєстрацію сайтів з розширенням org.ua в Україні з 15 листопада роблять платною