ua en ru

У ДНР запевняють у технічних можливостях забезпечити безперебійну поставку вугілля до Криму

Влада Криму провела переговори із самопроголошеною "Донецької народною республікою" про постачання вугілля з Донбасу -глава регіону Сергій Аксьонов повідомив, що кошти на закупівлю палива будуть виділені централізовано. Про це повідомили у прес-центрі ДНР.

За інформацією Міністерства паливно-енергетичного комплексу ДНР, вже є конкретні домовленості. "Планується, що ДНР поставить близько 50 тис. тонн вугілля. Для цього нам необхідно запустити шахту ім. Челюскінцев, що можна зробити протягом двох днів за наявності всіх необхідних ресурсів. Труднощі виникають тільки лише через нестачу вибухівки для роботи", - розповів 1-й заступник міністра ПЕК ДНР Іван Анісімов.

Крім цього, в ДНР зазначили необхідність забезпечити безпечний маршрут проходження вантажу, організацією якого займеться Міністерство транспорту самопроголошеної республіки. У відомстві підтверджують готовність системи для транспортування вугілля.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що влада тимчасово окупованого Криму веде переговори із самопроголошеною ДНР про постачання вугілля.