ua en ru

У ДНР заявили про початок відведення важкої техніки

У ДНР заявили про початок відведення важкої техніки

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" почали відведення важких артилерійських систем від лінії розмежування. Про це повідомляє сепаратистський "Донецьке агентство новин" з посиланням на "Міноборони ДНР".

"П'ять САУ калібру 152 мм відводяться з району Оленівки в місця постійної дислокації", - цитує агентство представника "Міноборони ДНР" Едуарда Басуріна.

Також повідомляється, що відведення важкої техніки почався і в районі н. п. Тельманове.

"Там техніку відводять в напрямку підрозділи окремої стрілецької бригади "Міноборони ДНР", при цьому велика частина особового складу залишається на місцях зіткнення з українською стороною. Всього ж планується відвести важке озброєння з трьох районів, контрольованих військом: Ясинувата, Тельманове та Оленівка", - повідомляє "агентство".

Нагадаємо, з 00:00 15 лютого набуло чинності положення про припинення вогню на Донбасі, досягнуте "нормандської четвіркою" в Мінську.

Відповідно до другого пункту підписаної в Мінську документа, відвід озброєнь повинен початися протягом двох днів після припинення вогню і тривати максимум 14 днів.

Вчора про відвід техніки заявили в ЛНР, проте в штабі АТО спростували цю інформацію.

Пізніше ОБСЄ повідомила про початок відведення техніки українською стороною.