ua en ru

У Дніпропетровській області на карантин відправлено близько 21 тис. дітей

Гострі респіраторні вірусні інфекції хворіють на сьогодні близько 7,5% школярів Дніпропетровської області. У зв'язку з чим на карантин відправлено близько 21 тис. дітей. Про це йдеться в повідомленні департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, передає РБК-Україна.

За останній тиждень в Дніпропетровській області закрилися на карантин ще 9 шкіл і 137 окремих класу. Таким чином, на сьогоднішній день тимчасово припинені заняття у 34 школах Павлограда, Першотравенська, Тернівки, а також Верхньодніпровського, Павлоградського та Покровського районів. Крім того, в школах області 184 окремих класу закриті на карантин.

Самий тривалий карантин на сьогодні триває в школах Павлограда. Тут навчання призупинили ще 6 лютого. Відновити навчальний процес тепер планують вже 18 лютого. Окремого розпорядження від міської влади чекають в навчальних закладах Первомайська і Тернівки. У Верхньодніпровському районі вимушені канікули триватимуть до 20 лютого, у Покровському та Павлоградському районах учні повинні повернутися в шкільні класи 22 і 23 лютого відповідно.

Закриті на карантин 175 окремих класів у школах Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Марганця, Нікополя і Новомосковська відновлять свою роботу до 25 лютого. Ще 9 класів в навчальних закладах Кривого Рогу також будуть очікувати розпорядження місцевої влади. Підставою для введення режиму карантину є висновки протиепідемічних комісій та комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місцевих виконкомів. Допустимий поріг захворюваності не повинен перевищувати 20% від загальної кількості учнів.

Нагадаємо, що за минулий тиждень рівень захворюваності гострими респіраторними захворюваннями у Дніпропетровській області зріс на 18-20%. Станом на 6 лютого в Дніпропетровській області були закриті на карантин для профілактики 25 шкіл Павлоградського району і 47 класів в інших школах області. Тоді очікувалося, що 12 тис. учнів даних шкіл і класів вийдуть на навчання 15-19 лютого.

Відомо, що в Дніпропетровській області працює 1009 шкіл. Тут навчається понад 280 тис. дітей.