ua en ru

У Дніпропетровській області двох дезертирів засудили до семи років в'язниці

У Дніпропетровській області двох дезертирів засудили до семи років в'язниці
У Дніпропетровській області Новомосковський міськрайонний суд засудив двох дезертирів до семи років в'язниці.

У Дніпропетровській області Новомосковський міськрайонний суд засудив двох дезертирів до семи років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури південного регіону.

"Двох військовослужбовців однієї з військових частин у Дніпропетровській області 31 жовтня 2014 року за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 408 КК України, засудили до семи років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема встановлено, що вказані військовослужбовці, діючи за попередньою змовою, з метою ухилитися від військової служби самовільно покинули розташування військової частини і виїхали в Донецьку область.

Як зазначається, дезертирів затримали ще на початку червня поточного року в м. Амвросіївка Донецької області.

"Дослідивши обставини справи, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області суд визнав зазначених військовослужбовців винними у скоєнні дезертирства і призначив кожному з них покарання у вигляді 7 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Великоновосілківський районний суд Донецької області засудив до 1 року в'язниці двох військових Донецької області за відмову виконувати наказ начальника в місці розташування військового підрозділу.