ua en ru

У Дніпропетровській області 12 тисяч школярів відправляють на карантин

Прийнято рішення про тимчасове призупинення навчального процесу у 19 школах Павлограда (Дніпропетровської області) та ще 48 окремих класів у 7 містах та районах області. Про це йдеться в повідомлення прес-служби Дніпропетровської ОДА, передає РБК-Україна.

Таким чином з 6 лютого з-за високого рівня захворюваності дітей гострої респіраторної вірусної інфекцією від навчання буде відсторонено близько 12 тис. дітей.

Більше 10 тис. учнів у Павлограді повинні почати навчання вже з 15 лютого. Зараз режим карантину оголошено також в окремих класах шкіл Дніпропетровська (до 10.02), Дніпродзержинська (до 14.02), Кривого Рогу (до окремого розпорядження), Нікополя (до 18.02), Тернівки (до окремого розпорядження), Апостолівського (до 09.02) та Павлоградського району (до 10.02).

Рішення про тимчасове припинення навчального процесу приймали місцеві влади. Підставою для введення режиму карантину стали висновки протиепідемічних комісій та комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місцевих виконкомів.

Допустимий поріг захворюваності не повинен перевищувати 20% від загальної кількості учнів.

Нагадаємо, починаючи з 2015 р. і надалі канікули в українських школах будуть починатися і закінчуватися в різний час. Визначати, в який період встановлювати осінні, зимові або весняні канікули кожна школа самостійно.