ua en ru

У Дніпропетровській обл. УБОЗ ліквідував угруповання, яке продавало сиріт за кордон

Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко зазначив, що працівниками УБОЗ регіону були затримані члени злочинного угруповання, що займалася торгівлею людьми. Про це він заявив в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко (на фото) заявив, що працівниками УБОЗ регіону були затримані члени злочинного угруповання, що займалася торгівлею людьми. Про це він заявив в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"У минулі вихідні працівниками УБОЗ були затримані члени злочинної групи, які займалася торгівлею людьми. В якості жертв вибиралися сироти, вихованці дитячих будинків, яким пропонувалося працевлаштування в Москві. У людей відбиралися паспорти, а після транспортування в Москву, їх змушували займатися жебрацтвом. У нині вже задокументовано 5 фактів діяльності угруповання", - зазначив він.

Бабенко також зазначив, що в середньому, кожен з "працівників" у день збирав приблизно 1 тис. дол

Читайте також: Королевська запропонувала ОБСЄ створити фонд для відшкодування збитків жертвам торгівлі людьми

Зазначимо, що за даними уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка, в Україні торік своє право на виховання в сім'ї реалізували більше 17 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За словами Павленка, минулого року громадяни України усиновили 2016 дітей, в сім'ї опікунів та піклувальників влаштували близько 11 тис. дітей, в біологічні сім'ї повернулися близько 1,5 тис. дітей. Він також зазначив, що найбільша за роки незалежності кількість дітей - 2407 - зустріли батьків у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, що майже вдвічі більше, ніж було в 2011 р. (1388). Іноземні громадяни торік усиновили 803 дитини

Читайте також: Янукович підписав закон, що збільшує держдопомогу дітям-інвалідам із числа сиріт

У той же час статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування торік одержали близько 15 тис. дітей.

Загалом із 95956 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вже майже 80% дітей (76 тис.) виховуються в сім'ях, решта 15% (15 тис.) виховуються в інтернатних установах, майже 5% (5 тис.) отримують професійну освіту.