ua en ru

У Дніпропетровську СБУ ліквідувала ОЗГ, учасники якої вивели в тіньовий оборот 40 млн грн

У Дніпропетровську Служба безпеки України (СБУ) викрила та припинила діяльність організованої злочинної групи, учасники якої вивели у тіньовий обіг з легального сектору економіки кошти на суму 40 млн грн.

У Дніпропетровську Служба безпеки України (СБУ) викрила та припинила діяльність організованої злочинної групи, учасники якої вивели у тіньовий обіг з легального сектору економіки кошти на суму 40 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Протиправну фінансову схему для надання підприємствам агропромислового комплексу незаконних послуг з переведення в готівку грошових коштів та мінімізації податкових платежів створили жителі Дніпропетровська. За короткий час в "тінь" було виведено понад 40 мільйонів гривень, які були привласнені посадовими особами ряду агрокомпаній області", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що на рахунки фіктивних фермерських господарств, створених організаторами фінансової угоди на папері, клієнти перераховували безготівкові кошти під виглядом оплати неіснуючих сільськогосподарської продукції, зокрема молока. До документів тіньових структур була внесена недостовірна інформація про нібито наявність у них персоналу, земельних ділянок, господарств з великою кількістю рогатої худоби. Учасники угруповання переводили в готівку кошти з допомогою карткових банківських рахунків.

27 березня ц.р. співробітники СБУ спільно зі слідчими міліції провели чотири обшуки в офісних та житлових приміщеннях учасників протиправної схеми.

Правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує фінансово-господарські зв'язки підприємств-замовників протиправних послуг з підконтрольними структурами з ознаками "фіктивності", факсиміле підставних осіб, готівку, комп'ютерну техніку з системою клієнт-банк, друку і т.д.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом) КК України.