ua en ru

У Дніпропетровську реконструюють парк ім. Лазаря Глоби за 21 млн грн

У Дніпропетровську реконструюють парк ім. Лазаря Глоби за 21 млн грн. Про це сьогодні повідомив міський голова Іван Куліченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Реконструювати будуть східну частину парку і площу 80-річчя Дніпропетровської області, яка після проведення робіт також буде складовою частиною парку.

Реконструкція включає в себе як благоустрій паркової зони, так і роботи по зниженню рівня грунтових вод.

"Фінансування вестиметься з трьох джерел. Окремий проект - це водопониження, влаштування інженерних споруд для пониження рівня води чи рівня грунтових вод на певні позначки. Друге, це кошти міського бюджету - мощення, благоустрій, лавки, ігрові комплекси... Остання частина буде фінансуватися за рахунок екологічного фонду - це реконструкція зелених насаджень і це все що пов'язано з озелененням. Там буде великий, унікальний комплекс з елементами озеленення, як ландшафтними рішеннями, так і просто посадкою дерев, кущів, клумб і все що пов'язане з цією категорією", - сказав Іван Куліченко.

Роботи на площі 80-річчя Дніпропетровської області планують завершити до Дня міста. Реконструкція парку триватиме до кінця року. "Ми не будемо ризикувати - в серпні або в липні садити дерева не будемо. Певні елементи будуть виконані до Дня міста, але основна посадка зелених насаджень буде в жовтні 2012 року", - зазначив мер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві також планується реконструювати понад 20 столичних парків та скверів.