ua en ru

У Дніпропетровську розпочалася реконструкція газопроводу вартістю 11 млн грн

У Дніпропетровську розпочалася реконструкція газопроводу за унікальною безшовної технології вартістю 11 млн грн. Про це повідомила прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Зокрема, на ділянці газопроводу, що проходить по вул. Сєрова та вул. Словацького, реконструкція проводиться за унікальною безтраншейної технології, яка вперше застосовується на території України.

"Житлово-комунальна сфера безпосередньо пов'язана з комфортом життя наших громадян. На Дніпропетровщині зацікавлені в тому, щоб при модернізації даної сфери використовувати новітні передові технології. Технологія, використовувана при реконструкції даного газопроводу - це полімерно-кевларовий рукав і на сьогоднішній день ця технологія є кращою в світі, і жодного разу не використовувалася на території України", - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков.

Газопровід високого тиску ДУ 500 мм по вул. Сєрова та вул. Словацького побудований і введений в експлуатацію в 1957 р. - на початку газифікації міста. Цей газопровід з'єднується дюкерним переходом і проходить через р. Дніпро. У 2011 р. було прийнято рішення модернізувати ділянку газопроводу протяжністю 1137 м.

Орієнтовна вартість реконструкції об'єкта - близько 11 млн грн. Реконструкцію газопроводу проводить ПАТ "Дніпрогаз" за власні кошти. Роботи, імовірно, будуть завершені протягом 1,5 місяців.

Читайте також: Deutsche Bank і Ferrostaal готові вкласти в модернізацію ГТС України 5-7 млрд дол