ua en ru

На Черкащині почали видобувати буре вугілля

У Черкаській області, на Катеринопільщині, почалася видобуток бурого вугілля.

У Черкаській області, на Катеринопільщині, почалася видобуток бурого вугілля. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.

Як зазначає керівництво фірми "Енергетична інвестиційна компанія", яка проводить видобуток бурого вугілля, покладів вистачить на тридцять років розробки, адже їх тут налічується близько 7,7 млн тонн.

"Це родовище - одне з небагатьох, яке має якісний вугілля. Його зольність досягає 12%. Власне, пласт вугілля тут неоднорідний. Його верхній шар на глибині чотири метри завтовшки 30-40 сантиметрів, він пухкий, розсипається. Таке вугілля, зазвичай, використовується для виготовлення паливних брикетів. Більш глибоко - кускове вугілля. Воно якісніше та більше придатне для застосування на ТЕЦ. Наступний, ще більш низький шар самого пласту, теж використовується для паливних брикетів", - розповів технічний директор "ЕІК" Павло Костенко.

Орієнтовна ціна вугілля для області буде становити 800 гривень за тонну.

У планах розробників Мокрокалігірського родовища - вийти на промисловий видобуток до 300 тис. тонн вугілля і звести протягом 2015-2016 років теплову електричну станцію.

Нагадаємо, на Донбасі видобувають вугілля 24 шахти із 93.